Sinoplu balıkçı İbrahim Coşkunarslan, denizlerde 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonunda bu sezon denizde en fazla hamsinin olduğunu belirtti.

Sinop’ta balıkçılık yapan İbrahim Coşkunarslan, bu sezon hamsinin palamuda nazaran bol olduğunu belirterek, “Sezon başından beri palamut olmadı. Bu sene hamsi bol oldu. Hamsiyi bol zamanları 10 liraya 15 liraya sattık. Şimdi hamsi azaldı. Azalınca da tabi fiyatta yükseldi. Şuan da 50 lira 60 lira kilosu. Bu sene yine en fazla balık hamsi oldu. Diğer balıklar çeşit olarak mezgit, barbunya tezgahlardan eksik olmadı ama bol olmadı. Tabi bol olmadığı için onların fiyatları hamsiye bakıldığında yüksek oldu. Ama şuan az çıkan hamsi olduğu için hamsi en pahalısı. Şuan da tezgahlarımızda mezgit var, istavrit var, barbunya var ve ara ara çinekop geliyor. Çinekop 60 lira, mezgit 35 lira, hamsi 50 lira, istavrit 20 lira. Fiyatlar biraz uçuk vatandaşı tabii biraz zorluyor. Tabi alım gücü olarak alınabiliyor ama 2 kilo yerine 1 kilo alıyorlar.” Dedi.

KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Balıkçı tezgahına gelen Erkan Turan ise; “Ben şuan da orta sınıf sayılırım. Alacak gücüm var ama alacak gücü olmayan insan o kadar çok ki ben halkın içinde gezen bir insanım yani. Fiyatlar gerçekten çok can yakıyor yani sadece balık fiyatları değil. Et fiyatları desen korkunç daha 1 sene önce aldığımız kıymanın kilosu şimdi 90 lira oldu.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim