Sinop’un Ayancık ilçesini vuran sel felaketi sonrası mağdur olan vatandaşlar için Sinop belediyesi yardım seferberliği başlattı.

"MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI "MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI

Belediye hoparlöründen anons yapılarak sel bölgesindeki vatandaşlar için kuru gıda, ekmek ve su temini konusunda yardımda bulunmak isteyenlerin Sinop Belediyesi’ne müracaat etmeleri istendi.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan Ayancık bölgesinde yaşanan sel felaketi sonrası mağdur olan vatandaşlar için yardım seferberliği başlattı. Ayancık ilçesini vuran sel felaketi, bölgeyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ayancık'ta ekili olan kuvvetli yağışlar şehri felç etti. Birçok ev ve iş yeri selden zarar görürken, ilçeye ulaşım sağlanan yollar ve köprülerde heyelan ve göçükler nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Meydana gelen maddi hasarın bilançosu şimdi net olarak hesaplanamazken, Sinop belediyesi selzedeler için yardım kampanyası başlattı. Sinop belediyesi tarafından bölgeye ilk etapta 6 kamyon su sevk edildiği öğrenildi. Sabah saatlerinde Belediye hoparlöründen anons yapılarak sel bölgesindeki vatandaşlar için kuru gıda, ekmek ve su temini konusunda yardımda bulunmak isteyenlerin Sinop Belediyesi’ne müracaat etmeleri istendi.

Sinop Belediyesi sosyal medya hesaplarından yardım kampanyası ile ilgili yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi :”İlçelerimizde meydana gelen doğal afet nedeniyle vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kuru gıda, ekmek ve su temini için yardım kampanyası başlatılmıştır. Yardımseverlerin ihtiyaçları Belediyemize teslim etmeleri önemle rica olunur.”

Editör: TE Bilisim