Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslardan 2 bin 598 kişi faydalandı.

Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan mesleki, sosyal-kültürel ve el sanatları kursları yoğun ilgi görüyor.  

 Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun yaptığı açıklamada 1 Eylül 2020 – 1 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki dönemde açılan 157 kurstan 2 bin 598 kursiyerin faydalandığını açıkladı.

Sinop Halk Eğitim Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında Sinop halkına hizmet veriyor, talepler doğrultusunda çeşitli kurslar açılıyor. Merkez mahalleler başta olmak üzere birçok mahallelerde çeşitli branşlarda açılan ve her yaştan insanın ilgi gösterdiği kurslarda, kursiyerler birbirinden güzel eserler ortaya çıkartıyor. Bu doğrultuda, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde; Okuma-Yazma, Giyim, Resim, El Sanatları, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşleyiciliği, Avcı eğitimi, Aşçı çırağı, çocuk bakım elemanı, bilgisayar işletmenliği, hijjen kursları, İngilizce kursları, Doğalgaz -Kalorifer Ateşçiliği kursları ve İşaret Dili kursları vatandaşlardan beğeni topluyor.

“TALEPLERE YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ.”

 Halk eğitim merkezi bünyesinde açılan kurslar hakkında bilgiler veren Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay  Altun:” Sinop nüfus olarak yaş ortalaması yüksek olan bir şehir olmasına rağmen, halkımızın Halk Eğitimi Merkezine büyük rağbet göstermesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Yaz kış devam eden kurslarımıza epeyce kursiyer kaydı yaptık. Sinop Halk Eğitim Merkezi olarak pandemi dönemi içerisinde 157  tane kurs açtık. Başvuru yapan kursiyer sayımız 8 bin civarında. 50 bin kişilik bir Sinop nüfusuna göre 8 bin kişiyi düşündüğünüzde, neredeyse beşte birlik bir oran yapar. Hayat Boyu Öğrenen Bir Türkiye için halk eğitim merkezlerimiz deki kurs kayıtlarımız devam ediyor. Türkiye'yi daha aydınlık yarınlara taşımak için her geçen gün artan hayat boyu öğrenme ve öğretme arzusuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2 bin 598 kursiyerimizi kurslara kayıt yapabildik. Taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. İş sahibi olmaya yönelik olarak açtığımız kurslarda eğitim alan kursiyerlerimiz kendilerini geliştirerek işyerleri açıyorlar “ Dedi

“EN ÇOK İLGİ GÖREN SİNOP'A ÖZGÜ MODEL GEMİ YAPIMI KURSU “

KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI KAMYONETLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Halk Eğitimi Merkezinde  en çok ilgi gören kursun Sinop'a özgü olan Model Gemi Yapımı Kursu olduğunu söyleyen Altun, "Biçki dikiş kursları, dokuma, dekoratif, el sanatları, takı ve ta sarım, resim, yabancı dil (başta İngilizce olmak üze re Rusça. Almanca, Korece) kuşlarımız da büyük ilgi gören kurslar arasında yer alıyor. Bizden kim ne isterse, ulusal ve uluslararası düzeyde, standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslek ve genel kurs verebiliyoruz. Bu kapsamda yazın özellikle daha çok spor kursları açıyoruz. Bir deniz şehri olmamız hasebiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız yüzmeyi teşvik amacıyla çeşitli çalışmalar yapı yor. Su sporları bu eğitimlerin içerisinde yer alıyor Yüzmenin yanı sıra futbol, basketbol, voleybol, dart gibi diğer kursları da açacağız inşallah" dedi.

“ÜÇ ŞEKİLDE BAŞVURU ALIYORUZ”

 

Halk Eğitim merkezi Kurslarına nasıl başvurulacağı konusunda da bilgi veren Altun, "Biz üç şekilde başvuru alıyoruz. Internet üzerinden, e-devlet aracılığıyla veya online olarak halk eğitim sitemizden. Bunun dışında çeşitli kurumlar resmi olarak kursiyer veya elemanlarını bize gönderebiliyorlar. Son olarak da Halk Eğitimi Merkezimize bizzat gelerek hem çayımızı kahvemizi içiyor hem de kurs başvurulanı yapabiliyorlar. Amacımız hayat boyu öğrenme farkındalığını oluşturmak, halk eğitimi faaliyetlerinden daha fazla insanımızı yararlandırmak.” Dedi

Çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Altun , Temmuz ayı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Telafide ben de varım’ projesi kapsamında çeşitli kurumlarda  kurslar açıldığını söyledi.

Altun ; “ 2021 – 2022 eğitim öğretim için de yeni kurslarımız için ön talepleri alıyoruz. Eylül ayının başı itibariyle bunların planlamasına geçilecek. Ve bu planlamalar doğrultusunda yeniden Sinop halkına hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim