ORDU CADDESİ’NDE KANALİZASYON TESİSATI YENİLENİYOR ORDU CADDESİ’NDE KANALİZASYON TESİSATI YENİLENİYOR



Sinop İstiklal İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sinop İstiklal İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program okul müdürü Yasin Sakallı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Sakallı, “Değerli misafirler, her fidanı sevgiyle besleyen fedakar yönetici ve öğretmen arkadaşlarım ve aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan sevgili öğrencilerim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programımıza hoş geldiniz, bayramınızı kutluyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdesiydi.  İşte o diriliş ruhu vatan ve millet sevgisi bayrak sevdası bağımsızlık tutkusu bir milleti daha şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. Bizim için 23 Nisan Türk milletinin esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır.  O büyük günün ardından hür iradesiyle zafere ve barışa inanmış bağımsızlık tutkusuyla gönüller tutuşturmuş bir millet birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini göstermiştir. Sevgili çocuklar, Aydınlık geleceğimizin Aydınlık yüzleri, Sizlerin şahsınızda tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Program, daha sonra öğrencilerin çeşitli dans gösterileri, potpori, halk oyunları gösterisi ve koreografilerle devam etti. Öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyiciler tarafından tam not aldı.
D S C 0602D S C 0651D S C 0657D S C 0661
 

Editör: Mustafa Usta