Sinop’ta hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde yürüyüş düzenlendi. Sinoplular sokakları ve meydanı doldurdu. 

Üzerinden 7 yıl geçen 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Sinoplular sokaklara döküldü. Kentte düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve demokrasi nöbetine ilgi büyük oldu. Eski otogar toplanma alanı önünden protokol ile birlikte mehter takımı eşliğinde hareket eden 7’den 70’e yüzlerce vatandaş, Sakarya Caddesi üzerinden Hükümet Meydanı’na yürüdü. Sinop'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına düzenlenen etkinlik, Hükümet Meydanı'nda gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'a ilişkin konuşması canlı olarak sinevizyon aracılığı ile dinletildi. Mehter takımının gösterileriyle devam eden etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu ve Sinop Müftüsü Mustafa Düzgüney dua etti.

Vali Erol Karaömeroğlu, yaptığı konuşmada; “Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın feraseti, liderliği, cesareti ve vakarlı duruşuyla yaptığı “Milli iradeye sahip çıkalım” çağrısını, aziz milletimiz yediden yetmişe emir telakki ederek şehirlerimizin meydanlarına inmiş ve insanlık tarihinde görülmemiş bir direniş sergilemiştir. Yılmadan yorulmadan gece boyu mücadele ederek, FETÖ Terör örgütünün 40 yıllık işgal planını milletçe tanklara, uçaklara direnerek çöpe attık. FETÖ terör örgütüne mensup hainlere, onların işbirlikçilerine, sırtlarını yasladıkları yurtdışı odaklara tek yürek olduğumuzu ve bizi yenemeyeceklerini göstermek için yine meydanlardayız. Biz birliğimizi diri tuttukça, mukaddesatımızı müdafaa uğruna dik durdukça onlar Türkiye'mizde, bir daha herhangi bir darbeye kalkışmaya cesaret edemeyeceklerdir.” Dedi.

Programda, vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte marşlara eşlik etti. 

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop'taki tüm camilerden aynı anda yeniden yankılandı. 


HABER: YELİZ SUDE YILMAZ

KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ KARAVANINI PARK EDERKEN KAYALIKLARA DÜŞÜRDÜ

Editör: TE Bilisim