"MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI "MARTILAR" BİSİKLETLİ POLİS TİMLERİ GÖREVE BAŞLADI



CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, Sinop’ta düzenlenen “İstediğimiz Demokrasi, Hayalimizdeki Türkiye nedir? Bunun için asıl yapmamız gerekenler nelerdir?” adlı söyleşiye katıldı.

Söyleşide konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı; “Biz bedel ödeyerek yürüyoruz. Bu söylemiş olduğumuz süreçler arka arkaya tarihlendirerek belki dile kolay gibi geliyor ama demokrasi dediğimiz şey öyle kolay kolay gelmiyor. İktidar değişikliği dediğimiz şey kendiliğinden olmuyor. Bir siyasi iradeyle beraber oluyor. O siyasi iradeyi güçlü bir şekilde sahiplenerek oluyor ama ortada bir kadından, bir kadın siyasetçiden, yiğit bir kadından korkan bir iktidar var. Koskoca Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı Canan Kaftancıoğlu’ndan korktuğu için seçim yasağı getiriyor. Ekrem İmamoğlu’ndan korktuğu için uygun davalar üzerinden giden bir süreci örtmeye çalışıyor. Önümüzdeki süreç böyle bir süreç olsun. Türkiye’de insanlar sandığa giderken herhangi bir şekilde çekinmesin, korkmasın. Biz bunların farkındayız ve ifşa etmeye devam edeceğiz. Ama şunu bilsinler ki bu tür yollara teessür edeceklerse karşılarında örgütlü ve güçlü bir halk görecekler. Kimseden korkumuz yok. Biz zaten bedel ödüyoruz. Hakkımızda davalar açılıyor. Arkadaşlarımız hapislere atılıyor. Tazminat davaları ödeniyor. Onlar sanıyor ki paramız bitince mücadelemiz bitecek. İstediğin kadar tazminat davası aç. Biz o tazminat davalarını ödesek de, ödemesek de bu mücadele devam edecek bizim için.” Dedi.

Sebahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer’in yanı sıra, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Profesör Dr. Aziz Konukman ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim