Mehmet Akif Ersoy’u anma programına Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü münasebetiyle anma etkinliği düzenlendi. Sinop Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından söyleşi için sahneye çıkan tarihçi ve Yazar  Yavuz Bahadıroğlu konuşmasında; İstiklâl Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy’un bizlere bıraktığı en büyük mirasın İstiklal Marşı ve Safahat adlı eserleri olduğunu söyledi. Bahadıroğlu ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlere yer verdiği konuşmasında, İstiklal Marşı yarışmasına nasıl katıldığını, şairin hayat felsefesini, yaşadığı sıkıntıları ve eserleri ile ilgili çeşitli bilgileri dinleyicilere anlattı.

Program sonunda Sinop Valisi Hasan İpek, Tarihçi ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na  programın sonunda söyleşiden dolayı teşekkür etti ve Sinop’a özgü gemi maketi takdim etti.

Editör: TE Bilisim