Edinilen bilgilere göre, Ankara'dan Sinop istikametinde ilerlemekte olan 57 AS… plakalı yolcu otobüsü, Sinop’un Saraydüzü ilçesi Başekin köyü mevkisinde, buzlanma nedeni ile Ahmet E.isimli sürücünün hâkimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı.

Yolcu otobüsü bariyerlere çarptıktan sonra yaklaşık 10 metrelik uçuruma yuvarlandı. Çevredeki vatandaşlar kazayı görüp jandarma, sağlık ekipleri ve kurtarma ekiplerine haber verdi. Hemen olay yerine intikal eden ekipler, 4 ölü ve 27 yaralı olduğunu tespit etti.

Kazada yaralanan 27 kişinin 75.Yıl Boyabat Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre hayatını kaybeden 4 kişinin isimleri; Hasan G.(61) Boyabat Edil Köyü, Güngör G.(60) Boyabat Bağlıca Köyü, Ali K.(17) Kastamonu Tosya nüfusuna kayıtlı Sinop’ta öğrenci, Şehriban F.’nin (19) Mersin nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş,İl Başkanı Ali Çöpcü, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün,Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker,Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız 75.Yıl Boyabat Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret etti.

Yaralıların durumu hakkında bilgi alan Milletvekili Nazım Maviş daha sonra yaralıları ziyaret ederek ‘Geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

Maviş: “Yaşanan kazanın çok üzücü olduğunu ifade eden Milletvekili Maviş “Maalesef yaşanan kaza bütün Sinop'u derin üzüntüye boğmuştur. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum”  Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Ardından Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı geçmiş olsun ziyareti kapsamında yaptığı açıklamasında: “Boyabat Kargı yolu arasında,Saraydüzü Başhekin köyü mevkiinde 29 Aralık Perşembe günü meydana gelen trafik kazasında yaralıları kurtarmak için canla başla mücadele eden; Başhekin Köylülerine, Jandarma ve Polis ekiplerine, 112 Acil personelimize ,Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi personeline, Saraydüzü ve Boyabat İtfaiye personelimize teşekkür eder, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Uğur Bekir İnebeyli ise açıklamasında: "Özellikle  kazada yaralılarımıza  ilk müdahalenin 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldığını ayrıca  sağlık durumlarının sabahtan itibaren tüm servisler tarafından değerlendirildiğini gereken tüm müdahalenin yapıldığını söyledi.Yaralının tedavilerinin sürdüğünü belirterek, genel sağlık durumlarının ve morallerinin iyi olduğunu kazada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Kazanın gerçekleştiği otobüste muavinlik yapan Aykut Gökmen ise olayla ilgili şöyle konuştu: “Hiç bir şekilde yol çalışması yoktu. Karın üzerinde araçlar kayarak gidiyordu. Ancak kaza olduktan sonra yolu açtılar. Olay yerine gelen ambulans bile kaydı. Yol çalışması yoktu, olduğu gibi buzluydu yollar.” dedi.

Kazayı duyar duymaz olay yerine giden Boyabat Şoförler Odası Başkanı İrfan Erbaş yaptığı açıklamada: “Her zaman tehlikeli olan bir yoldu burası. Burayı şoför arkadaşlarımızın kullanmaması gerekiyor aslında. Tünelden geçmesi gerekiyor. Bu yolun sürekli Karayolları tarafından tuzlanması gerekiyor. Yolun tuzlanmış olduğunu söylüyorlar ama tam anlamıyla tuzlama olmamış.” dedi.

Kazanın meydana geldiği bölgedeki karayolları çalışanları ise geceden bu yana çalıştıklarını, yolları tuzladıklarını ifade ettiler. 

Editör: TE Bilisim