SİNOP’TA ÇAĞRI MERKEZİ DÜŞEN İHBAR EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ SİNOP’TA ÇAĞRI MERKEZİ DÜŞEN İHBAR EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Sinop’un Mertoğlu köyünde 2 bin yıllarında temeli atılan ve danadan  kıymaya vaadiyle açılan bugünlerde ise danadan pisliğe aktarılan mezbahane çevreyi tehdit ediyor.

Sinop’un Mertoğlu köyünde bulunan ve kesim olduğu zamanlarda atık deposu temizlenmeyip kesilen hayvanların kanları depoda bekletilip iyice kurtlandıktan sonra Erfelek yolu kenarına çeltik tarlalarına akıtılıyor. Kan ve sakatat atıkları yüzünden her gün onlarca hayvan çevreye bırakılıyor. Bırakılan hayvanlar zaman zaman kazalara sebebiyet veriyor. Sık sık gündeme getirdiğimiz bu durumu Sinop Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü üstüne alınmamış gibi gözüküyor. Çevrede halen kesin bir önlen alınmış değil. Ayrıca, çeltik hasadının başlamasıyla birlikte çeltik bölgelerine verilen kirli su çeltik üreticisini de, tüketicisini de sağlık açısından tehdit edecektir. Çevrede yaşayan vatandaşlar önlem alınmaz ise Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi önüne kadar yürüyüş düzenleyeceklerini belirttiler.

Ayrıca, durum düzelene kadar sık sık haberlerimizde konu edinmeyi ihmal etmeyeceğiz.​​​​​​​

Editör: Haber Merkezi