Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Camii kaba inşaat çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi karşısında Ayancık Erfelek ana yolu üzerine İnşaat çalışmalarına başlanılan Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Camii İnşaat çalışmaları iş insanları ve hayırseverlerin destekleriyle tüm hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 5100 metrekare alan üzerine inşa edilen ve aynı anda 1750 kişinin namaz kılabileceği büyüklükte planlanan Sinop Üniversitesi Yerleşkesi  Camii, sadece ibadethane olarak değil, şehrimizin kültür ve sanat faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin bilimsel çalışmalarına ev sahipliği yapabilecek özel bir külliye olarak inşa ediliyor.

26 temmuz 2024 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni sonrasında başlanılan çalışmalar ve inşaatın son durumuyla ilgili bilgiler veren Sinop Üniversitesi Yerleşkesi Camii Yaptırma, Yaşatma ve Hizmet Derneği başkanı Hakkı Bafralı ;”Yaklaşık 8 ay önce bismillah diyerek Sinop’un insan sirkülasyonun en yoğun olduğu bu bölgeye ilk kazmayı vurduk. Burası Ayancık ve Erfelek  yolu üzerinde  ayrıca bu bölgede Otogar, Hastane, Üniversite ve KYK yurtları  var. Bu sebeple  Üniversitemiz Müftülüğümüz, Derneğimiz ve hayırsever  vatandaşlarımızın katkılarıyla  Sinop'a bu eşsiz eseri kazandırmak için yola çıktık. Şükürler olsun ki inşaatımızın yaklaşık yüzde yetmişini de  tamamladık. Şuanda kubbelerimizin kalıpları  neredeyse tamamlandı. İnşallah  Bayramın hemen akabinde kubbelerimize betonlarını dökeceğiz. Şuanda caminin namazgah kısmında çalışmalarımız bu noktada.  İnşallah  en yakın zamanda camimizin minareleri ve müştemilat çalışmalarına başlayacağız dedi. Sözlerine devam eden Hakkı  Bafralı; Bundan sonraki süreçte de çok işimiz var. Camimiz bugün bu  noktaya geldiyse bunda Hayırsever  İş İnsanı Mustafa  Özdemir  ve Camimize maddi gücü nispetinde bağışta bulunan Hayırsever  vatandaşlarımızın  destekleri  çok etkili oldu. Sinopa son yıllarda kazandırılan en önemli eserlerden biri olacak bu külliyeye bir tuğla bile olsa katkı sağlamak isteyen Hayırseverleri  derneğimiz ile irtibata geçmeye  davet ediyorum” dedi.

VALİ ÖZARSLAN, BAYRAMDA ALINAN SAĞLIK TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI VALİ ÖZARSLAN, BAYRAMDA ALINAN SAĞLIK TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

Sözlerini şöyle tamamlayan Bafralı;” Biz burayı planlarken sadece ibadethane  olarak düşünmedik. Burası bir külliye.  Yani içerisinde kütüphane, toplantı salonları, çok amaçlı ve bilgisayarlı çalışma odaları gibi birçok sosyal  donatı bulunacak. İnşallah bu külliye  tamamlandığında Sinop’umuzun slüeti olacak ve  tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kullanabilecekler. Ben buradan bizlere ilk günden itibaren desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Üniversitemize, Müftülüğümüze, hayırsever iş insanı Mustafa Özdemir'e ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Mustafa Usta