Sinop Üniversitesi, 2023 yılında 781 kan bağışı toplayarak Türk Kızılayı tarafından “Kurumsal Kan Bağışçısı Bronz Madalyası” ile ödüllendirildi.

2023 yılında toplam 781 kan bağışında bulunarak önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Sinop Üniversitesine, Türk Kızılayı tarafından “Kurumsal Kan Bağışçısı Bronz Madalyası” ile ödüllendirildi. Söz konusu ödül, Sinop’ta ilk kez bir kuruma takdim edildi.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, madalyayı Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e takdim etti.

Rektör Taşdemir, ödülle ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere bulundu: “Sinop Üniversitesi olarak toplum sağlığına katkı sağlamak, özellikle de kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak bizim için son derece önemli. Bu ödül, bu alandaki çabalarımızın bir karşılığıdır. Gelecekte de bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle kan bağışı kampanyalarına duyarsız kalmayarak destek olan tüm Üniversitemiz personeline ve öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyorum” 

Ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Bayrak, Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Engin Erdoğan, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alper Candan, Türk Kızılay Sinop Şube Başkanı Kemal Albayrak, Genç Kızılay Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa Alpgiray Söylemez ve Öğrenci Kulübü üyesi Mustafa Gözel katıldı.

SİNOP’TA DENİZ ÇAYIRLARINI KORUMA PROJESİ SİNOP’TA DENİZ ÇAYIRLARINI KORUMA PROJESİ

Editör: Mustafa Usta