ÖZEL SİNOP İSTANBUL KOLEJİ ANAOKULU, YENİ DÖNEMDE YENİ YERİNDE! ÖZEL SİNOP İSTANBUL KOLEJİ ANAOKULU, YENİ DÖNEMDE YENİ YERİNDE!



Sinop Türk Hava Kurumu şubesinde lise öğrencileri için “Ata Planör Model Uçak Kursu" açıldı.

Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesi ve Sinop Şehit Şakir Elkovan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde yaz tatilini verimli geçirmek isteyen lise öğrencileri için "Ata Planör Model Uçak Kursu" açıldı. Kursa havacılığa ilgi duyan 16 öğrenci katıldı. Kursta öğrenciler, havacılığın temel prensiplerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor. Öğrenciler Türk Hava Kurumu tarafından gönderilen parçaları birleştirerek model uçağı tamamlamaya çalışıyor. Öğrenciler aerodinamik, denge ve uçuş teknikleri gibi konularda eğitim de veriliyor. Kurs 35 günde tamamlanacak, talep olması halinde tekrar açılması planlanıyor.

Sinop Türk Hava Kurumu Sinop Şube Başkanı Atilla Tezin, kursların 38 saat sürdüğünü belirterek; “Misyonu Türkiye’de havacılığın gelişmesini sağlamak olan Türk Hava Kurumu faaliyetleri içinde olan Ata Model Uçak Kursunu Türk Hava Kurumu Sinop Şubesi ve Sinop Şehit Şakir Elkovan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitmenimiz Elif Sivri’nin yaptığı 38 saatlik Türk Hava Kurumu Ata Model Uçak Kursu Türk Hava Kurumu Sinop Şubesi içerisindeki havacılık eğitim merkezinde 16 öğrenci ile yapılmaktadır. Uzun bir süreden sonra Sinop’ta açılmasına destek veren Halk Eğitim Müdürümüze ve eğitmenimiz Elif Sivri’ye teşekkür ederiz. Kurslarımız talepler doğrultusunda devam edecektir” dedi.

 

Editör: Mustafa Usta