Sinop’ta 07-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla, ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosuyla, yaya güvenliğine yönelik ülke çapında yapılan kampanya kapsamında yaya bilgilendirme kampanyası yapıldı.

Gelincik Mahallesi Fatih Caddesinde yapılan bilgilendirme kampanyasına Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, emniyet ve jandarma ekipleri katıldı. Uygulamada vatandaşlara bilgiler verilip broşür dağıtıldı. Ekipler sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Çocuklara da kırmızı düdük, futbol topu ve oyuncak araba hediye edildi.

Uygulama sonrası açıklamalarda bulunan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu; “Bugün tüm Türkiye çapında saat 11:00 itibariyle bakanlığımızın talimatıyla 5 adımda yayalar için güvenli trafik diye bir uygulama yapıyoruz. Hem yaya şeritlerine dikkat çekmek istiyoruz hem de insanların güvenliğine. Hemen sürücülerimizin yaya geçitlerinde dikkatli olmalarını sağlamak için bir farkındalık yaratmak istiyoruz. İşte bu tabloda da gördüğünüz gibi işte 5 adımda yayamıza diyoruz ki yaya yolunda ilerle, gece görünür kıyafetler giy, trafik ışığına dikkat et, yaya geçidi kullan ve yola odaklan. Hemen sürücü için yola odaklan hem de yayamız için yola odaklanma şeklinde. Böyle bir yaya geçitlerine dikkat çekmek istedik. Farkındalık yaratmak istedik. Bütün amacımız bu uygulamalarda insanlarımızın güvenliği için yayalarımızın, sürücülerimizin güvenliği için. Böyle bir farkındalık yaratıyoruz. Sizin de tabi bu konuda yayınlarınızla desteğinizi bekliyoruz. Bu konuya dikkat çekmenizi bekliyoruz. Her şey insanlarımız güvenliği için yayalarımızın güvenliği için. Yaya geçitleri konusunda bir farkındalık yaratmak istedik. Daha öncede biliyorsunuz bu uygulamaları yaptık. Öncelik yayanın, öncelik hayatın vs. yayalar kırmızı çizgimiz vs. uygulamalarımız oldu. Bugünde ona bakanlık olarak bir yenisini ekledik. Bu konuya 5 adımda yaya güvenliği için güvenli trafik diye bir farkındalık yaratmak istedik. Teşekkür ediyoruz.” Dedi.

SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ SİNOP’TA 2 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Editör: TE Bilisim