Gizemli Hinterkaifeck Cinayetleri

TOZLU RAFLARDA UNUTULAN GİZLİ GEÇMİŞ!

Dünyada bilimin açıklayamadığı iddia edilen, hala sırrını saklayan birçok olay bulunuyor. Bazıları dosyalar halinde gizemi çözülemeyen olaylar olarak saklanırken bazıları sadece dilden dile günümüze kadar gelmiş durumda. Hangisi doğru hangisi yalan bilinmez ama ortak özellikleri çok ilginç olmaları. Bu gün size tarihte gerçekleşmiş fakat hiç bir şekilde sonuçlanamamış bir olaydan bahsedeceğim. “Hinterkaifeck Cinayeti” hala günümüze kadar gelmiş gizemini koruyan ve sonucu hiçbir şekilde açıklanamayan bir olay.

Gizemli Hinterkaifeck Cinayeti yaşanmış olan bir cinayet olayı. Kim tarafından nasıl ve neden işlendigi bilinmeyen ve hayaletli ev diye anılan evde yasayanların başına gelen olaylar hepinizin ilgisini çekecek.
Olay Münih yakınlarındaki bir köyde 63 yaşındaki Andreas Gruber, eşi Cazilia, kızları Viktoria Gabriel ve Viktoria’nın iki çocuğu Cazilia ve Josef ve hizmetçi Maria Baumgartner gizemli bir şekilde aynı gün içerisinde öldürüldüler.

Ölümlerden önce, aile şüpheli bir şeyler olacağını farketmiş. Bir kaç gün öncsinde evin önündeki karda ayak izleri görmüş, bu ayak izleri eve doğru gelmiş ama hiç biri geri dönmemiş. Ayrıca son bir kaç gündür de evin tavan arasından garip sesler geliyormuş kulaklarına. Cesetler, 4 gün sonra komşuları tarafından bulunuyor ama o 4 gün boyunca evin bacası tütüyor, sığırlar besleniyor, mutfakta yemek yeniyor. Ertesi gün, yani 5 nisan'da otopsi yapılıyor. Cesetlerin kafası kesilmiş, yalnız Viktoria'nın 7 yaşındaki kızının saldırıdan sonra birkaç saat hayatta kaldığı tespit ediliyor; anneannesinin, dedesinin ve annesinin kafası vücudundan ayrılmış bedenlerinin yanında bulunuyor, saçları ise yolunmuş. Katil ile ilgili tek ipucu ise katilin silahı olan kazma ve onu tüm gece sıcak tutan ateşti. 1922 yılında gerçekleşen hadisede katil bulunamadı. Katilin evden ayrılmadan önce evdeki tüm hayvanları beslediği de belirlenmiş.

1922’de Hinterkaifeck çiftliğinde 6 kişinin öldürülmesi olayı tüm Almanya’da büyük yankı uyandırmıştı. Neredeyse 100 yıl geçmesine rağmen cinayetler hala çözülememiştir.         Geçen süreçte 100’ün üzerinde kişi soruşturuldu ancak hiçbiri tutuklanmadı. Bir önceki hizmetçi, evin perili olduğu gerekçesiyle işi olaydan 6 ay önce bırakmıştı. Yeni hizmetçi ise cinayertlerden birkaç saat önce gelmişti. Birisi 
mutfakta yemek yemiş ve komşular haftasonu boyunca evin bacasından duman çıktığını görmüşler. Bu durum da katillerin evde birkaç gün 
kaldığını düşündürüyor.

1986 yılında dava yeniden açılmış ve yine bir sonuca bağlanamamış. Hatta 1986 yılından sonra 2007 yılında polis akademileri öğrencilerine mezuniyet tezi olarak bu davayı çözmeleri verilmiş ve modern şartlarla araştırılmış fakat tekrar hiçbir sonuç elde edilememiş. Bilinmeyen bir olay olarak kayıtlara geçen olay hala çözülebilmiş değil.