Saint Germain Kontu Kimdi?

TOZLU RAFLARDA UNUTULAN GİZLİ GEÇMİŞ!

Dünyada bilimin açıklayamadığı iddia edilen, hala sırrını saklayan birçok olay bulunuyor. Bazıları dosyalar halinde gizemi çözülemeyen olaylar olarak saklanırken bazıları sadece dilden dile günümüze kadar gelmiş durumda. Bu gün size tarihte kesin olmamakla birlikte kayıtları mevcut olan fakatanlam getirilememiş bir kişiden bahsedeceğim, “Adamus Saint Germain-Saint Germain Kontu” kimdi?

 Adamus Saint Germain yüzyıllarca yaşadığı düşünülen kişi. 300 yıl boyunca Avrupa Sarayları'nda tanındı ve el üstünde tutuldu. Kendisi için kayıtlarda, Büyücü , simyacı , tıp adamı , milyarder ve inanılmaz bir müzisyen denildi. Hatta Çaykovski onun bestelerini çaldığı iddia edildi. Saint-Germain kontu’nun kesin olarak yaşayıp yaşamadığı belirlenemedi fakat kaynaklar kesinlikle yaşadığını gösteriyor. 

Adamus Saint Germain Hakkında topladığımız bilgilere göz atalım,
Tarihteki bu ilginç biraz da gizemli şahıs hakkında yıllar boyunca birçok şey yazılıp, hikâyeler anlatıldı. Adamus yeryüzündeki birçok yaşamında, değişik kimlikleri ve maceralarıyla dikkatleri üzerine çekmiş olan bir varlıktır. Adamus, 18.yy’da Saint- Germain olarak bilinen yaşamında - İspanya bölgesinde -  Portekizli Musevi bir baba ve İspanyol kraliyet kanına sahip bir anneden doğmuştur. Kendisine Saint- Germain Kontu adını vererek Avrupa’da birçok seyahat yapmıştır. Krallar ve diğer asillere danışmanlık yapmış ve büyük bir simyacı– büyük enerji hareket ettiricisi - olarak tanınmıştır. 
Saint-Germain Romanya, Macaristan ve Transilvanya’da birçok gizem okulu kurduğunu iddia etmektedir. Wikipedia’ya göre, St. Germain Kontu (1710–1784)  farklı şekillerde saray mensubu, maceracı, şarlatan, mucit, simyacı, piyanist, viyolonist ve amatör besteci olarak tanımlanmıştır. En çok da Okültizm ’in çeşitli aşamalarındaki hikâyelerde –özellikle, tanrısala yakın güçleri ve uzun ömrü ile tanınan ve aynı zamanda Üstat Rakoczi veya Üstat R olarak da bilindiği Teosofi ile ilgili olanlarda- sık sık karşılaşılan bir şahıs olarak bilinir. Bazı kaynaklar adının aileye ait olmadığını ama “Kutsal Hermann” veya “Kutsal Birader Herman” anlamında Latin Sanctus Germanus’un kendisi tarafından uydurulmuş olan Fransızcası olduğunu, St.Germanus’ un Benedict düzeninde gönüllü çalışan bir rahip olduğunu yazmaktadır.
Gerçekte kim olduğu bilinmese bile bu adam, yaşadığı dönemde gizli tarikatlar için çalışan önemli bir adamdı. Ortaya çıktığı ilk yer Londra olmuş. O zamanlar tarih 1743 ü gösteriyor. Birkaç yıl sonra Jacobit casusu olarak tutuklanıp, serbest bırakılmış; onu fransız ihtilalini yapanların casusu sanmışlar. Londra sonrası, kıta avrupa'sına gelmiş almanya, avusturya ve fransa' dan  güçlü insanlarla dostluklar kurmuş.
Bunlardan biri, fransız savaş komutanlarından mareşal de Bell-Isle. Böylece fransız sarayına girmeyi başaran Saint Germain Kontu, kısa sürede yaşam ve gençlik iksirine sahip olduğunu söyledi ve avrupa çapında tanınan biri oldu.
Saint- Germain, İsa nın suyu şaraba çevirdiği sırada orada olduğunu ve olaya bizzat kendi gözleri ile tanık olduğunu ve mısır kraliçesi Kleopatra ile  tanıştığını söylüyordu. Tarih konusundaki bilgisi de şaşırtıcıydı. En mahrem, bilinmeyen ayrıntıları bile biliyordu. Fransız bir yazar onun için: ' Herşeyi bilen adam!' demişti ve lakabı öyle kaldı. Saint Germain kontunun yetenekleri de inanılmazdı. Kusurlu elmasları temizliyor ve kusursuz hale getiriyordu. Çeşitli metallerle olağanüstü işler yapıyordu. Bir eli ile şiir yazarken diğer eli ile öykü yazabiliyor ve aynı anda da şarkı söyleyebiliyordu.
Fransız kralı 15. louis, oma çalışmalarını yapması için büyük ve tam teşekkülü bir labaratuvar vermenin yanı sıra onu devlet adına birçok diplomatik meselenin çözülmesi için görevlendirdi. Saint Germain kontuna bu kadar çok bilgiyi nereden öğrendin diye sorduklarında: ' Piramitlerde eğitildim' diye karşılık veriyordu. Dönemin en ünlü masonları ile ilişki kurmuştu. Bunların arasında, kont Casanova ve cagliostra da vardı. 
18 Nisan 1760 tarihli notlarda Saint- Germain hakkında şöyle yazıyor: 
“Onun kim olduğunu kimse bilmiyordu. İngiltere gibi bir ülkede bu tuhaflık beni şaşırtmazdı çünkü bu gizemi çözecek bir istihbarat örgütü yoktu, fakat beni asıl şaşırtan Fransa gibi bir ülkede bile sırrın çözülememesiydi.”
Fransa İmparatoru III.Napoleon da Kont Saint Germain’in sırlarını merak etmiş. Kütüphanecilerine,18. Yüzyıl sonlarıyla ilgili arşiv ve dökümanları araştırıp toplamasını emretmiş. Sonunda, koca bir dosyayı dolduraçak kadar belge toplanmış. Fakat Fransa-Prusya savaşında ve halk ayaklanmasında toplanan belgelerin bulunduğu bina yanmış.
Rus Savaşı’nda askerlere verdiği bir içecek yüzünden içeceğe “Saint Germain Çayı” adı verildi, çayın adı, ileride “Rus Çayı” olacaktı. Bu bitkisel karışım her derde deva bir içecekti. İngiltere´deki özel müzesinde kendi el yazısıyla yazılmış bir mektup vardır. Mektup onun 22 kasım 1735’te Hauge Morin’de Baron von Gleichen’in sekreterliğini yapmış olduğunu ve Hollanda’da 1739’da karşılaştıklarını ispatlıyor.
9 Aralık 1745’te Horace Walpole isimli bir kişi Kont Saint Germain’le konuşurken onun iki yıldır Londra’da olduğunu söylediğini anlatıyor. Bu tarih Charles Edward ayaklanmasına rastlıyor ve St. Germain Kontu olduğuna inanılan genç bir isyancı, bir süre şüphe altında kaldı ve tutuklandı. Ama daha sonra masum olduğu anlaşıldı. Bu olayla ilgili olarak Walpole, bir mektupta şöyle yazıyor: 
“Geçen gün tuhaf bir adamı tutukladılar. Kont St. Germain adında birisiydi. İki yıldır buralarda, hiçbir zaman adını ya da nereli olduğunu söylemiyor. Ama bilinen bir şey varsa, gerçek isminin Kont St. Germain olmadığı. Çok iyi şarkı söylüyor, inanılmaz bir şekilde keman çalıyor, besteler yapıyor ve onun çılgın biri olduğu düşünülüyor. Aslında çok duyarlı ve hassas. İngiltere Prensi bile onu merak ediyor ama çok kibirli biri.”
Kraliyet soyundan geldiğini kanıtlamak için Kraliçe I. Elizabeth’in oğlu olduğunu söylüyor, “bir daha hiç göremeyeceği anne” bunu simgeliyor. Daha sonra Lady Bacon onu kendi oğlu gibi yetiştirmiş. Kısaca kendini krallığın son varisi olarak tanımlamış ama ülkenin adını vermemiş.
Binlerce kez sorulan soru şudur; St Germain Kontu, doğa kanunlarına ait bu ilginç bilgileri nerede saklıyor? Yüzyıllardır kendini nasıl yeniliyor? Nasıl ölümsüz olabiliyor? Tüm insanlığı kaçınılmaz sona götüren sırrın çözümü nedir? St Germain Kontu, Mısır ve Yunan´da yaşamış bir çok filozofun kardeşi olarak onların temsilcisi ve sözcü olarak insanlığa birçok işaret yolladığı, aklıyla da birçok kişiyi şaşırttığı biliniyor.
Modern bilimin babası, deneysel felsefenin kurucusu insan aklını Aristo’nun arınmış skolastik felsefesinden kurtaran kişi Francis Bacon’dur. İngiltere’deki yapay ölümünden sonra Bacon Avrupa’da Masonların ve Rosicrucian’ların başı olarak ortaya çıktı. 17. ve 18. Yüzyıl´da Avrupa’da, 19 Yüzyıl´da ise Uzak Doğuda görüldü. İddilara ve bazı ciddi kanıtlara göre, Bacon ve St Germain Kontu aynı kişiydiler ve uzun bir yaşamın iki bölümünü oluşturdular. Görünüşünü ve statüsünü hiç değiştirmedi, hep aynı kaldı. Bilinen üçyüz yıllık yaşamı boyunca iki kişiliğiyle de başarılı bir tablo çizdi. Bütün bunlar bir efsaneden başka birşey değil mi? Yüzyıllar içinde büyümüş ve gerçeklerin elbisesine bürünmüş bir masalı mı okuduk? Ama kaynaklar çok sağlam, bu yazıda okuduklarınız bunların çok azı. Kesin olan şey, Kont St. Germain´ın gerçekten yaşadığıdır ama yüzyıllardır yaşıyor olabilir mi ve hala sağ mı? Öyleyse şu anda nerede? Acaba Kont St. Germain, günümüzde bildik, tanıdık bir kişiliğe bürünmüş olabilir mi? Akıllarda bir çok soru cevabını ne yazıkki yeni bulgular olmadan bilemeyeceğiz.