AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Maviş, yayınladığı kutlama mesajında; 19 Mayıs 1919 bu şanlı milletin destansı tarihinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Savaşlarla, yoksullukla bitap düşmüş bir milletin 7 düvele ve içerisindeki hainlere karşı kazandığı Kurtuluş Savaşının başlangıcını temsil etmektedir. Bu bayram milletimizin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğinin destansı bir nişanesidir. Bu bayramın gençliğe armağan edilmesinin önemle irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve güçlü Türkiye olmamızın en büyük teminatı gençliğimizdir.

Bu önemli günde devletin bütün kurumları, siyasetin bütün kurumları ve bütün sivil toplum kurumları gençliğin önemini yeniden hatırlamalı ve büyük Türkiye’nin teminatı olacak gençliği yetiştirmek adına yeniden kendini yenilemeli ve yeniden şevk ve aşkla eyleme geçmelidir. Biz öyle bir gençlik özlemi içerisindeyiz ki kendi şanlı medeniyet köklerinden beslenen, modern dünyanın ihtiyaç duyduğu bilgi birikimine haiz ve bu birikimlerden kendine ve medeniyetine özgü özgün fikirler, geliştirecek bir gençlik. Modern dünyanın getirdiği bilgi bombardımanı altında kendine uygun olanı süzebilecek, aklını kimseye ipotek etmeyen diri ve bu milletin dirilişine ön ayak olacak bir gençlik. Biz bu şanlı tarihle ve aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan bu topraklardan bu gençliğin yetişeceğine şeksiz şüphesiz inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, bu milletin bütün şehitlerine Allah’tan rahmet diliyor, bugünümüzün enerjisi yarınımızın teminatı gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Editör: TE Bilisim