İSTİKLAL İLKOKULUNDAN YİNE FARKLI BİR ETKİNLİK İSTİKLAL İLKOKULUNDAN YİNE FARKLI BİR ETKİNLİK

Sinop’ta 2023-2024 eğitim-öğretim yılı uyum haftası kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri için ilk ders zili çaldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan okula uyum programı kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri için eğitim-öğretim dönemi bugün çalan ilk ders zili ile başladı.

Sinop İstiklal İlkokulunda düzenlenen uyum haftası açılış töreninde okulun bahçesini dolduran minikler kadar onları yalnız bırakmayan aileleri de oldukça heyecanlıydı.Okul girişinde balon ve sevdikleri çizgi film karakterleriyle karşılanan öğrencilere okul bahçesinde açılan stantta öğretmenler tarafından çeşitli hediyeler verildi. Oyunlar oynayan öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İstiklal İlkokulu Müdürü Yasin Sakallı, bu süreçte en önemli faktörün, çocukların okulu sevmesi olduğunu belirtti. Sakallı; “Sevgili çalışma arkadaşlarım, Değerli misafirlerimiz, kıymetli velilerimiz ve geleceğimizin mimarı sevgili yavrularım; okulumuza, İstiklal İlkokulu Ailemize hoş geldiniz. 2023 / 2024 Eğitim Öğretim Yılı sizlere, bizlere ve tüm ülkemize hayırlar getirsin. Bu okul farklı okul, bu ekip farklı ekip. Geçtiğimiz yıllarda sayısız alanda sayısız farklı etkinliklerle yine sayısız başarılara imza atan okul bu okul. Bizler bu okulda yaptığımız her çalışma ile çocuklarımıza okulunu sevdirmeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki "Her Güzel Şey Çocuğun Okulunu Sevmesiyle Başlar." Bu anlamda bu hafta da her gün için öğretmenlerim farklı farklı etkinlikler hazırladı. Hep birlikte göreceğiz ki çocuklarımız uyum haftasını en anlamlı haliyle geçirecek ve öğretmenlerini okullarını çok ama çok sevecek. Sevgili velilerimiz bilesiniz ki heyecanınızı tüm yüreğimizle anlıyor ve çocuklarınızı emanetimiz olarak kabul ediyoruz. Kapımız, telefonumuz sizlere günün her saati açık. Siz değerli velilerimiz ile de yıl boyunca çok farklı etkinlikler yapacağız. Bu duygularla ben tekrar yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

Tören sonrasında minikler yeni sınıflarına girdi. Tüm sınıf ve kademelerde okullar 11 Eylül tarihinde başlayacak.

Editör: Mustafa Usta