SİNOP’TA ORTADAN KAYBOLAN TARIMSAL SULAMA BORULARI BULUNDU SİNOP’TA ORTADAN KAYBOLAN TARIMSAL SULAMA BORULARI BULUNDU


Sinop’ta düzenlenen ve her yıl düzenlenen “helesa” şenlikleri yoğun bir katılımla gerçekleşti.  

Karadeniz’in tek doğal limanı olma özelliğine sahip olan Sinop’ta uzun yıllar önce fırtınalardan kaçan gemicilerin Sinop limanına sığındığı ve burada uzun zaman kalmaları sebebi ile yerli halktan maniler eşliğinde para toplaması olarak bilinen helesa geleneği bu yılda devam etti.

Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi önünden başlayan programa Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz eşi Özlem Gürbüz, Dostluk ve Hemşerilik Derneği onursal Başkanı Özer Gürbüz, Türkiye Yardım Severler Derneği Sinop Şube Başkanı Sevim Ünaldı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Helesa şenliği öncesi konuşan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, “Aslında bu gelenek Sinopluların yüzyıllardır birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ruhuyla yaşattıkları yüce bir değer. Bu helesa geleneğini bugün sizlerle birlikte yaşattıkları için Sinop hemşehrilik ve dostluk derneğine, yönetim kurulu başkanı Mustafa Terkan hocamıza, aynı zamanda onursal genel başkanı sevgili büyüğüm Özer Gürbüz beye ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Sizlerle her gün artan, her gün coşkuyla kutlanan bu etkinliğe katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kadir gecemiz mübarek olsun.” Dedi.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı  helesa yürüyüşü çeşitli maniler söylenerek bu gelenek için hazırlanmış özel bir gemi maketi ile Sinop sokaklarında dolaşarak yardım parası toplandı. Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi önünde başlayan program Gazi Caddesinde son buldu.
 

Editör: Mustafa Usta