Karadeniz'de av yasağının sona ermesi ile tezgahlarda balık bereketi devam ediyor. Sinop’ta denize açılan balıkçıların ağları, palamutla doluyor.

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül'de sona erdi. Karadeniz’de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı. Sezonun ilk haftalarında ağlara en çok takılan balık palamut oldu. Tanesi yaklaşık 1 kiloya kadar ulaşan palamutlar, tezgahlarda 80, 100 liradan yer aldı.

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü, sezona bol palamut avıyla başladıklarını belirterek; “Bu sene palamutçuluk Eylül 1’den ayın 26’sıne kadar aralıksız bol gidiyor ve halen de devam etmekte. Bu sene tahmin ettiğimiz gibi palamut bol. Halkımız çok ucuz ve uygun palamut yiyor. Şuanda fiyatlar 50 ila 80 lira arasında. 80 TL olan balıklar iri balıklar. Bir ara 50 liraydı o zaman 600, 700 gram geliyordu tanesi. Gramajdan dolayı da fiyatlar şuanda 80 liraya çıktı. Palamuta çok büyük bir ilgi ve yoğun bir talep var. Halkımız aralıksız palamut yiyor” dedi.  

Balıkçı Olcay Karabulut, günde yaklaşık 400 kasa palamut sattıklarını belirterek, “Bu sezon palamuta gerçekten doyuyoruz. 3, 4 gün önce kestane karası dediğimiz bir hava vardı ve palamut kısıtlı çıkmıştı. 120 liradan 80 liraya düştü palamut. İri palamutlarımız şuan da 80 lira. İşlerimiz bayağı yoğun. Günde 300, 400 kasa arası değişiyor satışlarımız. Geçen hafta 120 liraya sattığımız balıkları şuanda 50, 80 lira. En kötü 20 gün daha palamut avı sürer. Daha sonra hamsi ve istavrit başlar. Bol bol bereketli günler balıkçıları bekliyor” ifadelerine yer verdi.

Balıkçı Erdoğan Doğan ise; “Bu sezon palamutçuluk çok iyi. Akşam Sinop’ta çok güzel balıkçılık oldu. 200 kasaya yakın palamut çıktı. Bu sene palamut çok şahane” diye konuştu.
 

SİNOP’TA ÇAĞRI MERKEZİ DÜŞEN İHBAR EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ SİNOP’TA ÇAĞRI MERKEZİ DÜŞEN İHBAR EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Editör: Mustafa Usta