yazi

Şeker düşmesi ve tansiyon çıkmasından sorumlu değilim !

Sevgi ile bağlı olduğum bir Ablam "sen akıllı çocuksun düşünsene, aklını kullansana" demişti...

Bu güzel önerin için sağol ablacığım, seni çok seviyorum bunu unutma sakın ! Dediğini yapmaya çalıştım, işte sonuç...

Eyyy Milletim,

Hepsi senaryoymuş, yalancıktan yapmışlar yani...

Yüzlerce Rütbeli Komutanlara, "siz darbecilik oyunu oynayın, bizde sizi yalancıktan asarız" dediler öylemi ?

Bütün bu olan bitene "Senaryo" diyen hainler, darbe ye destek verdiğinizin farkına varamayacak kadar aptalsınız !

Dedilerki, Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyan havaalanlarına ve meydanlara gidenler AKP,MHP, CHP, yani siyasi görüşü her ne olursa olsun hep birlik oldular...

Sünni'si, Alevi'si, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, hacı'sı, hoca'sı, hepsi nöbet tuttular, ve tam bir hafta geçmesine rağmen hâlâ tutuyorlar... HELÂL OLSUN BENİM AZİZ MİLLETİME... BÖYLE BİR MİLLET UĞRUNDA ÖLMEK BÜYÜK BİR ŞEREFTİR !!!

Bir duydum Askerimizin "kafasını kesmişler", bir duydum "yok ya inanma, hatta söz konusu olan Asker 'aaa, bu benim" demiş... (Tam bu yazımı bitirdim, sözde kafası kesilen Askerimiz 'Haberler.com' da konuşuyor...!!! )

Askerimi kemer ile döven şerefsizi gördüm, çok zoruma gitti gözümden yaşlar aktı, sonra duydum halk'a ateş açtığı esnada döven adamın akrabasını öldürmüş, ama yinede zoruma gidiyor ! Ben ne yapardım onun yerinde olsaydım ? Siz ne yapardınız ? "Bukadarcık zaiat olur Askerim sıkma canını" deyip sarılırmıydınız ? Yoksa sizdemi girişirdiniz ?

Öyle boş boş konuşması iyi de, yahu Vatanı'nı Milleti'ni kendi hayatı pahasına koruyacağına yemin etmiş Asker, kendi Milletine kurşun sıkarsa ne yaparsınız ? Kurşun sizin çocuğunuza denk gelse ne yaparsınız ???

Tamam, rütbesiz Asker emir kulu, emri sorgusuz sualsiz uygulamak zorunda, onu anladık ta, yahu tekrarlıyorum, yemini'ni bozup kendi Milletine ateş açan Asker suçsuzmu ? Emir de bir yere kadar... Hiçbir Asker kanunsuz emri uygulamak zorunda değil ! Bende Askerliğimi, bedelli de olsa yaptım, o şanlı üniformayı bende giydim. Yemek yemeden önce "Tanrımıza hamd olsun, Milletimiz var olsun" sonra komutan'ın "afiyet olsun" demesini beklerdik, demezdi... Çünki "biz bedelliyiz, bize birşey yapamazlar" diye düşünerek, çeşitli yaşlarda bedelli 177 Asker hep bir ağızdan "Allah'ımıza hamd olsun, Millerimiz var olsun" derdik. Binbaşı'mız çavuş'a üç defa tekrarlatırdı bu yemek duasını, ve biz her defasında "Allah'ımıza hamd olsun" derdik, sonra sinirli bir şekilde "afiyet olsun" der bizde "sağol" deyip yemeğe başlardık. Yaklaşık bir hafta sonra üç defa tekrarlatmayı bıraktı... Yani komutandan korkuyorduk tabiki, ama kurtuluş savaşında "Allah Allah Allah" diye düşmanın üstüne koşardı kahraman Şehitlerimiz, "Tanrı Tanrı Tanrı" diye değil ! Hep düşünürdüm ne oldu bize, neden "Allah'ıma Tanrı diyecekmişim ?" diye. Süs olarak yapılan mescitlere namaz kılmaya giden kadrolu Asker'in nasıl dışlandığını gördüm, evet evet duymadım, gördüm ! Ozamandada  namaz kılanlara 'yobaz, geri kafalı' diyorlardı !

Normal eğitimde komutan'ın karşısında tir tir titreyen Asker, o konuda kararlıydık, hepimizi birden cezalandıracak değil ya !? Dediğim gibi, bedelli olduğumuz için bu cesareti bulduk kendimizde, sıkıyorsa kadrolu Asker ol da "Tanrı" deme, ömür boyu terhis olamazsın !

Peki, kadrolu olsaydım, "kendi halkına, Milletine ateş aç" emrini uygularmıydım ? Kesinlikle "Hayır" !!! Kendi Milletime ateş açacağıma, Komutanım beni vursun !

Rütbesiz Askerime, yani "Tatbikat'a gittiğini" sanan Askere şiddet doğru değil tabiki, hatta o Asker'e el sürene en adi Şerrefsiz derim, Millete ateş açıp kendi insanı'nı öldürmezse...

Kafam çok karışık... Ne hale geldik, içler acısı !

Yakalanan Paşa'lara, Rütbeli Komutanlara bakıyorum da, hepsine meymenetsiz diyorlar !? Tam olarak "meymenet" ne demek merak ettim ve araştırdım...

Türk Dil Kurumu'na göre arapça

isim= Uğur demek, dolayısıyla meymenetsiz "Uğursuz" manasına geliyor... Hepsinin uğursuz olduğu kesin, ona hiç şüphem yok...

Bir başka anlatım ile 'Kul'ların iç güzelliği yüzüne yansıyabilmesidir. İnsanin kalbindeki güzelliği yüzüne nur doğurur. Kalbinde kötülük fitne ve fesatlık barındıranların ise içlerinin karanlığı yüzlerine yansımaktadır.

Meymenetsizlik, kötü niyet ve kötü emeller, içinde iblisi barındıranların kalbindeki karanlık yüzlerine yansır.'

Ben şahsen hepsinin yüzünde bu yukarıda anlattıklarımdan göremedim, ve hepsinde Fetoş sıfatı da (bu neyse artık ?) Yok !

Tutuklanan Komutanların hepsinin %100 onlardan olduğuna inanmıyorum... Kimi dolduruşa gelmiştir, kimi emre itaat etmiştir, ama sonuçta hainliğin özürü olmaz, olamaz !

Onların gözlerinde benim gördüklerim :

Birkaç tanesinde:

 ⁃ Ulan hangi akla hizmet ettim de   uydum şunlara ?

 ⁃  Eyvah, ben ne yaptım ?

 -   Ben Vatan haini değilim, emre itaat    ettim.

Ama büyük bir çoğunlukta ise:

 ⁃ Tüh, yakalandık, beceremedik !

⁃     Pişman değilim, yine yapardım !

Ve sanki terör örgütüne: "size 33 kutu peynir gönderiyoruz" deyip 33 silahsız Askerimizi kurşuna dizdiren o Şerrefsiz (inanın bir TSK mensubuna şerrefsiz hain derken içim sızlıyor ama bunun daha isabetli bir tabiri yok !) hain Komutan'ı gördüm gibi...

Efsane Paşamızın terör'e tam son darbeyi vuracağı anda "operasyon iptal" emrini veren o hain Komutanı'da gördüm gibi...

 

Peki kim bunlar ??? Vatanımızı, Milletimizi emanet ettiğimiz bu Paşalar kim ???

Kasdettiğim isim ve Rütbeleri değil !!!

Hangi güce hizmet ediyor bunlar ???

TRT işgal edildiğinde Tijen hanım'ın okumak zorunda kaldığı metni korkarak ve titreyerek gördüm dinledim... Sizde dinlemişinizdir muhakkak...

Peki aklınızı kurcalayan cümleler dikkatinizi çektimi ?

Atatürk'ün gençliğe hitabesi'ndeki cümleleri yer alıyor bu metinde !

"Yurtta Sulh Konseyi" diyor !?

Yurtta Sulh Konseyi mi ???

Bu ne ya !?

Ve Tijen hanım devam ediyor : "Birleşmiş Milletler, Nato ve diğer tüm Uluslar arası kuruluşlarla oluşturulmuş hükümlülükleri yerine getirecek her türlü tedbiri almıştır !"

 

Birleşmiş Milletler mi ? Hangi Birleşmiş Milletler ? Teröre destek veren, besleyen silah ve mühimmat veren Birleşmiş Milletler mi ?

Hangi Uluslar arası kuruluşlar ?

"Aman yaralı Aslan iyileşmesin, yoksa etrafına hakim olur" diye korkup nerdeyse yüz yıldan beri başımıza çeşitli terör guruplarını belâ edip binlerce Vatan Evladını Şehit ettirerek bizi meşgul eden Uluslar arası kuruluşlarmı ?

Hızla güçlenen, etrafına diş gösteren Aslanı zayıflatmak, durdurmak için sözde ermeni soykırımı dayatmaya çalışanların kimler olduğunu iyi biliyoruz, ama onlara bunu yaptıran kim veya kimler ???

Daha da düşünüyorum...

DARBE ?!

Hiç düşündünüzmü "Darbe" nedemek ?

Tamam, Ordu'nun yönetime silah zoruyla el koyması, onu herkes biliyor, ama hiç daha derin düşündünüzmü ?

Siz hiç gelişmiş Ülkede darbe olduğunu duydunuzmu ? Duymazsınız tabi, çünki kendi kendini yöneten gelişmiş Ülkeye kim darbe yapsın ki ? Ama kendi kendini yönetiyormuş gibi görünen, aslında dış güçler tarafından önce verdikleri Kredi ile bağımlı hale getirilip yönetilen, gelişen Ülkelerde darbe olur.

Eğer, dış Ülkelerin istedikleri gibi yönetilirse hiçbirşey olmaz, ama baktılarki Ülke baya bir gelişiyor, esaretlik için verilen borçlar geri ödeniyor, yeni borç alınmıyor, üstelik silahlarını ve nerdeyse bütün ihtiyaçlarını kendileri üretiyorsa işte o gelişen Ülke artık kendi kendisini yönetmeye hazır olmuş büyük bir tehlike arz etmeye başlamıştır... Sonuç itibariyle  artık o Ülkede sözleri geçmediği gibi birde o Ülkenin Cumhurbaşkan'ı kendilerine kafa tutuyor ise, işte ozaman o Ülkenin Ordusuna önemli yerlere yerleştirdikleri Komutanlar silah zoruyla yönetime el koyarlar ! Sonrasını da kaç defa yaşadık, yaşattılar... Sıkı yönetim, açlık, sefalet, vs...

 

Darbe teşebbüsünde, günlerdir yalan yanlış haberlerle darbe başarılı olmuş gibi servis eden, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya sığınma talebini Almanya kabul etmedi, ve ingiltereye kaçıyor, oraya iltica edecek" cümlelerini kullanan Alman medyası'nın amacı tam olarak neydi ? Bu haberle Milletimizin direncini kırmakmı ? Yoksa darbe'ye destek vermek mi ?

Bence her ikiside !

Eğer Almanlar'a hizmet etseydi eminim oraya kaçardı ! Okadar

desteklerine rağmen, beceremediler, şimdi ne diyorlar ? Erdoğan kendisi senaryo yapmış mış !

İtiraf ediyorum bende, darbe girişimine kadar, bazı aklıma ve mantığıma sığmayan olaylardan dolayı Sn Cumhurbaşkanımızdan %100 emin değildim, ama eğer Almanya ve Avrupa medyası okadar yalan yanlış haber yapıyorsa, apaçık darbeyi destekliyor demektir !
EĞER BU DARBE GİRİŞİMİ GERÇEKTEN BİR SENARYO OLSAYDI, YAPMIŞ OLDUKLARI YALAN HABERLERLE SN CUMHURBAŞKANIMIZI DESTEKLEMİŞ OLURLARDI... VE, SN CUMHURBAŞKANIMIZI GÜNAHLARI KADAR SEVMEYEN, HER FIRSATTA YERDEN YERE VURAN, BAŞTA ALMANYA OLMAK ÜZERE, BÜTÜN DÜNYA MEDYASI'NIN HİÇBİR ŞEKİLDE DESTEK VERMEYECEKLERİNİ İDRAK EDEMEYECEK KADAR APTAL DEĞİLİM... YA SİZ ???

(Bu kısmı tekrar okuyunuz lütfen)

VE BEN, SN CUMHURBAŞKANIMA %100 İNANIYORUM... HAKLI OLDUĞUN, HAKK'A VE BU MİLLETE HİZMET ETTİĞİN MÜDDETÇE ARKANDAYIM/ ARKANDAYIZ !

Ama bu darbe girişimine sevinen sadece Alman medyası değil maalesef !

Koyu CHP'li diye bildiğim, koyu MHP'li olarak tanıdığım nice insanlar da nerdeyse "tüh be, darbe olmadı, Recep Tayyip Erdoğan'ı  indiremediler" veya "4 Tank 2 F16 ve bir helikopterle darbemi olurmuş, çok güzel senaryo yaptılar bizde yedik" diyorlar... Eyyy herkese Mal, Koyun sürüsü diyen Ahmaklar, Almanya ve Avrupa ağzından konuştuğunuzu bilmiyorsunuz değilmi ? Ne yazmanız ve neler paylaşmanız gerektiğini onlar büyüklerinize , büyüklerinizin de size söylediklerini bilmiyorsunuz değilmi ?

Eğer bilmiyorsanız ben söylemiş olayım da, aptal ve hain olarak ölmeyin içim sızlar !

Sanki Vatandaşlarımın bir kısmı o perişan halde sefalet çektiğimiz günleri özlüyormuş gibiler... "Şimdi sefalet çekmiyormuyuz sanki ?

Aldığım aylıkla geçinemiyorum, eskiden daha iyiydi be !" Diyenleri duyar gibiyim...

Ulan neyin eksik be ? He ? Neyin eksik ? Ben Almanyada yaşıyorum, hep çalıştım ve hâlâ çalışıyorum, aylığımı alır almaz bitiyor, bir sonraki aylığı iple çekiyorum, ve buranın Cumhurbaşkanına veya Başbakanına hakaret veya küfür etmedim, ne haddime ? İşime gelmezse çekip giderim !

Tamam hemen ha deyince gitmek olmuyor, bir cahillik ettim ve burdan ev aldım, eğer o hain şerefsizler olmasaydı buraya gelmemize gerek bile kalmayacaktı !

Tam Halkımız Milletimiz uyanıyor, dönen dolapların farkına varıyor, hemen darbe ile çökertiliyor, bu hep böyleydi maalesef !

Demekki biz bu tarihe kadar hiç kendi kendimizi yönetmemişiz... Ama şu son 14 yıldır onların doğrultusunda gidiyormuş gibi görünüp, güçlendik, borçları sildik, tam kendi kendimizi yönetecekken hemen, "sizin ipleriniz hala bizim elimizde, istediğimiz an istediğimizi yapar yerle bir ederiz !" demek istercesine geçmişte olduğu gibi darbe ile çökertmeye kalkıştılar... SAĞOL VAROL SAYIN CUMHURBAŞKANIM, BU OLAYI ÖNCEDEN TAHMİN EDEREK EN ÖNEMLİ ASKERİ MAKAMLAR'A VE POLİS TEŞKİLATINA KENDİ KOMUTANLARIMIZI YERLEŞTİRDİN !

Yoksa (Post Modern Darbesi hariç) 1960, 1971 ve 1980 de olduğu gibi Askeri darbe ile yine perişan olacaktık !!!

Kimbilir ? Belkide, veya İnşallah Cumhuriyetin kurulduğundan beri Vatanımıza kalleşce oynanan oyunların ve oyuncuların sonudur bu !

Son olarak, eğer yahudi, ermeni veya hristiyansanız, yani YÜCE ALLAH'a Tanrı ; ALLAH-U EKBER değilde Tanrı Uludur diyorsanız, diyecek lafım yok, sadece iyi saklanın ve olup bitenleri iyi izleyin !

Yok, en azından "ben dini vecibelerimi tam mânâsıyla yerine getiremiyor olsamda İnşallah ilerde yapmak nasip olur ama Elhamdülillah Müslümanım" diyorsan, iyi düşün ve yaptığın paylaşımlara dikkat et !!!

En önemlisi, Hz. İbrahim'e bir damla su taşıyan karınca'dan ibret al !

Not: Bütün İllerde Meydanlarda Demokrasi Nöbeti tutan, Kahraman Cesur Milletime "neyi kutluyorlar?" diye alay edenlere sesleniyorum... Fetoş da aynısını diyor... FETOŞCU OLMUŞSUNUZ HABERİNİZ YOK !!!

TÜRK MİLLETİNİN DÜNYA'YA DERS VEREN DİRENİŞİNİ 15.07.2017 de ilk yılını kutlayacağız İnşallah !

Saygılarımla