yazi

Geçtiğimiz yıl yapılan 1.Feshaneye'de katıldım, bu yıl 2.si düzenlenen Feshaneye'de katıldım.
    Takdir edersiniz ki ben bir Basın mensubuyum ve işim haber yapmak haber yaptırmak izlenimlerimi görüşlerimi kaleme alıp gerek ulusaldan gerek yerelden haberlerimle Sinop'un Feshanesini tanıtmak.
    Bu yılki Feshane geçen yıl ki ile kıyaslandığında sönük geçti diyebilirim…
    Çünkü geçen yıl katılım daha fazla idi bu yıl azalma var ve sanırım bir dahaki yıl da biter…
    Bu yılki Feshane Sinop kapalı pazaryerini andırıyordu… Sadece ufak tefek farkları var diyebilirim… 
    Çok güzel hazırlanan ilçe belediye başkanlığı stantları olduğu gibi hazırlanmayan veya benim ilgimi çekemeyen stantlarda vardı…
    Özellikle Türkeli, Boyabat ve Erfelek cidden ilgi çekiciydi.
Diğer kamu kurum ve sivil toplum stantları çok çok verimli bir görüntü sağlamadı.
    Sözlerimi özenle seçip kelimelerimle kimseyi hedef almak istemiyorum ama şu Feshane işini bir daha yapacaksanız biraz daha düşünün veya bu işi başkaları nasıl yapıyor bir örnek alın diyorum.
    Bunu basın olarak söylüyorum zaten benden başka (Haber57, Flashaber,İHA,DHA)  dışında başka ne yerel ne ulusal basın mensubu yoktu.
    Neler mi olabilirdi mesela Başbakan, Cumhurbaşkanı davet edilebilirdi mesela o neden kurulduğunu hiç anlamadığım ses düzeni ve sahne Sinoplu sanatçılarımızdan birer ikişer canlı performans yaptırılabilirdi. 
Mesela satışı yapılan börek, çörek, kebap, mantı Sinopla hiç alakası var mı? Kestane, peynir cidden Sinop mu denetlenebilirdi ama sanmıyorum bunlar hiç olmadı bir daha eğer Feshane etkinliği olacaksa bu kriterlerde bir gözden geçirilsin benden söylemesi...