2000’li yıllardan önce Sinop ta iki tane hastane vardı. Biri SSK, biri Devlet Hastanesi. O yıllarda SSK hastanesine göz randevusu için gittiğimizde bize muayene edemiyoruz, elimizde muayene edecek aletler arızalı olduğu için tedavi ve muayene yapamıyoruz, ya başka bir SSK’ya ya da özele gidin demişlerdi. O yıllarda SSK’nın Başhekimi Gürel Bey vardı ve kendini de iyi tanırım. Şikâyetimi ona ilettiğimde evet dedi o aletleri firmaya yolladık tamiri mümkün değil diye geri yolladılar, yenisini bakanlıktan istedik oda kim bilir ne zaman gelir. Bir yıldır böyleyiz deyince dedim Gürel Bey o aletler nasıl olsa tamiri mümkün değil çöp verim ben bir bakayım belki de tamirini yaparım dedim. İki alet bana teslim edildi, saat 12.00 idi, bir buçuğa kadar iki aletin ikisini de tamir ettim ve bir buçuktan sonrada muayeneler bir yıl sonra başladı. Ücret almadım bir yıl da garanti vermiştim. Gürel Bey öldü ama hala Özcan Bey hayatta inanmayanlar sorabilirler.

Şimdi bu konuya nereden vardım neden 25 yıl geri gittim anlatayım;

2000’li yıllarda hükümet değişir değişmez AK Parti hükümeti iktidara gelir gelmez sağlıkta büyük yol kat edildi, adeta devrim yaşandı, çağ atladı. O yıllarda ameliyatlar parasız yapılmazdı özele gitmeyen hastanede tedavi edilmezdi. Bıçak parası ciddi rakamlara ulaşmış, Savaş Ay bile bu konuda birçok haber yapmıştı.

EVET, AK PARTİ İLE 20 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ RESMEN ÇAĞ ATLADI.

O yıllarda adı vardı ama öyle ciddi bir tedavisi olmayan birde diş hastanesi vardı. Atatürk Devlet Hastanesi’nin sol kenarına iliştirilmiş öyle bir yerdi işte.

Çağ atladık orada Atatürk Devlet Hastanesi olan yer yıkıldı yerine modern güzel bir bina yapıldı. Sağlık Müdürlüğü dahil bir çok sağlık birimi de bu binaya yerleştirildi. Diş insan hayatında en önemli organlarımızdan biri her insanda bir kalp 32 diş var. Bu 32 dişte en az 32 problem demek. Gene aklıma geldi rahmet okumadan geçemeyeceğim, bir diş hekimi vardı Ekrem Doğruöz çok dua aldı, çok hayır aldı. Mükemmel bir insan mükemmel bir hekimdi. Ekrem hocamın vefatından sonra bir kaç kes Ağız Ve Diş Sağlığında birçok hekime muayene oldum ve tedavi oldum. Bir daha da hiç özel doktor aramadım. Kime gittimse çözüm buldular. Çözüm derken hiç diş çektirmedim. Dolgu düştü doldurdular, bir ikisine de kanal tedavisi ve dolgu yaptılar ama cidden memnun kaldım.

Bugün gene aynı hastane için randevu almak için 182’yi aradım, cepten aradım, evden aradım, başkasına arattım sonuç sıfır telefonlarda arıza vardı sanıyorum. Ardından bizzat gittim randevu verdiler sıramı sabırla bekledim. Beklerken de etrafımı izledim bir hekim hanım hasta sıra beklerken dışarıda başkası ile yaklaşık yarım saat konuştu. Hastalar sabırsızlandı kimi başladı seslenmeye filan meğer benim de randevum aynı hekime imiş. Kızarak girdi içeri sıradaki girdi bir dakikada çıktı ardından girdi, bir dakika sürdü muayenelerin en uzunu benimki sürdü. 2 dakika neyin var, dişte ağrı oluyor, bakim sökülecek ama ilaç yazacağım, enfeksiyon var, kan sulandırıcı kullanıyor musun evet neden kalpte sitentler var başka hastaneye sevk edeceğim niye kan sulandırıcı kesilecek başka bir tedavi uygulanıp ardından yeniden randevu al gel sökeceğiz başka yol yok mu yok çıktım.

Yazılan evrakı sekretere sordum bu ne olu acak yanlış mı anladım diye diğer hastaneye sevk dedi.

İşyerime geldim, işyerime 100 metre uzakta bir özel diş kliniği var oraya gittim. Kapıdan içeri daha girmeden bir sekreter güler yüzle hoş geldiniz buyurun size nasıl yardımcı olabiliriz dedi anlattım durumu sizi 5 dakika bekleteceğim dedi. Bekledim bu arada Flaşhaber ve Vitrin Haber gazeteleri vardı sehpa üzerinde onda günün haberlerini okudum ve çağırıldım. Koltuğa oturdum hekim arkadaş sordu söyledim. Dişe kanal tedavisi yapacağız dedi olur dedim ne zaman dedim, şimdi olur dedi. Hemen oturdum ilk morfini hissettim başka bir acı hissetmedim. 10 dakika da işim bitti ve şimdi bunu köşe yazıma aktarıyorum. İsterdim ki bu karşılamayı ve bu ilgiyi yıllarda pirim ödediğim SGK’nın hastanelerinde alabilseydim.

20 yıl önce bir yılda 20 yıl çağ atlayan sağlık sistemim anladım ki artık çöküyor. Bilinçli olarak çökertiliyor bu kim ve kimlerin yararına oluyor bilemiyorum ama vatandaşın büyük zararına oluyor. Burada tüm hekimlerimizi zan altında bırakmakta istemem böylede değil ama birileri maalesef o çağ atlamış sağlık sisteminin temeline bence dinamitler yerleştiriyorlar. Şimdi ben bir insan olarak bir hasta olarak mağdur olarak tüm mağdurların sesi olmak için derdimi eksiksiz anlattım. Onlarında sesi olmak için bu konuda yetkilileri lütfen göreve davet ediyorum. Bu gibi noktalar denetlensin,  incelensin sorun varsa değiştirilsin, halkla ilişkide güler yüzlü insanlar ön plana alınsın.