yazi

Uzun zaman oldu yazmayalı, bugün o uzun zamandan sonra ilk kez klavyenin başına geçtim.
Eskiden her gün bir konu bulur kimini eleştirir, kimisini yerden yere vurur, kimini öve öve bitiremezdim; ama baktım ki yaz yaz nereye kadar kimi anlıyor kimi anlamıyor.  
Bu ülkede bir şey yapıp, bir icat geliştirip, piyasaya bir ürün sürüp cezalandırılmayan kimse yok.
Bazen köşe yazmak bazen de köşende oturmak yazmaktan çok daha güzel oluyor. Ben uzunca süre dinlemeye geçtim dinledim, dinledim, dinledim ama baktım ki dinlemekte yazmaktan daha güzel bir olaymış.
Yaklaşık bir hafta önce Sinop ilinin ve Sinoplu'nun buluştuğu bir tanıtım günleri için davet edildim, sağ olsun var olsunlar davet edenlerede , akıllarına bizi getirenlere de.
Sinop'lu iş adamı olup onlarca yüzlerce kişinin geçimini sağlamak, bunu hem de ilimizin dışında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropol şehirlerde yapmak cidden çok takdir edilmesi gereken bir durum, ben bu sefer en çok da onu gördüm.
Ayın 16'sında düzenlenen forum SİAD'ın (Sinop iş dünyası ve girişimcilerin) organize ettiği bir forumdu.
Gene Sinop'lu ve SİAD'ın başkanı Rafet Orhan Bey'in büyük özverileri ile gerçekleşen ve açılışından kapanışına kadar dolu dolu programların, tanıtımların, gerçekleştiği bu organizasyon, çok büyük bir organizasyon süperdi, olağan üstüydü,  güzel de zamanlaması vardı, başta Rafet başkanım olmak üzere Barboros Baltacı, Zeynep Aktan ve tüm ekibini tebrik ediyorum.
Sinop'lu olmaktan, katılmaktan gurur duydum.
Ardından ertesi gün yine Sinop'lu birçok iş adamının da katılımı ile gerçekleşen ikinci bir organizasyon Yenikapı'da Sinop tanıtım günleri idi ona da katıldık, onun da önemli kısımlarını görüntüledik, gazetemizde ve ulusal haber ajanslarında haber yaptık.
Övünmek için söylemiyorum ama bilinmesinde de yarar görüyorum, ben Sinop ilinde iki günlük yerel gazetenin sahibi olduğum gibi birde İHA'nın da Sinop muhabiriyim öte yandan DHA'da haber muhabirlerimiz tarafından ulusal ajanslara haber servis eden bir ajansın temsilciliğini yapıyorum.
Ben olmazsam olmazdı zaten  Sinop ve Sinoplu'nun çok güzel ürünlerini haberlerini görüntülerini kayıt altına aldık kimilerini hemen oradan yayınlarken, kimilerini de bu gün haber merkezimiz  aracılığı ile şu anda dünya basınında.
Güzel bir açılış, güzel bir sunum ile Sinop Valimiz, Milletvekillerimiz, İçişleri Bakan Yardımcımız, Sinop Belediye Başkanımız, Sinop'lu Belediye Başkanlarımız, ilçelerinin ürünlerini ön plana çıkarmak için adeta yarış
ettiler.
En çok Tayyareci Nuri Bey'in anısı için hazırlatılan, maket uçak ile Boyabat İlçe Belediye Başkanı'nın şeref turu ilgimi çekti, hareket edebiliyordu, pervanesi dönüyordu,  güzel bir selamlama oldu, bu güzel düşünceyi tebrik etmek gerekir.
Öte yandan Ayancık girişinde o rengarenk evlerin maketinin bire bir aynını yaparak Ayancık Belediyesi'ni temsilen de bir folklor grubu hatta ''Mıktar''ın köşesi yapılması süper fikirdi, ziyaretçilerine neşeli anlar yaşattı.  
Hepsi tabiki birbirinden çok değerli görsel ürünlerdi.
Ancak öyle bir stand vardı ki emin olun çok etkilendim, yazmadan geçersem ayıp etmiş olurum.
Sinop Adalet Bakanlığı'na bağlı Sinop'ta yatmakta olan Cezaevi mahkumlarının yaptığı el emeği göz nuru işler.
İş derken sıradan işler değil, biri Ayasofya Camii'nin maketi, bir diğeri Anıtkabir'in birebir maketi, ben her ikisinin de orijinalini görme fırsatım olduğu için biliyorum, yemin olsun o kadar benzetmişler ki neredeyse aynısı. Bir şeyi uzaktan, görmeden, ceza evinde yapabilmek aşk olsa, sevgi olsa, hasret olsa gerek ve bu konuda kurumunun ürünlerinin tanıtımını yapan, Sinop Başsavcımızın tanıtımı ise cidden çok güzel bir şeydi özellikle tebrik etmek istiyorum.
Kültür Müdürlüğü'müzün açtığı standa da değinmek istiyorum . Seyyid Bilal Hazretleri Türbesi birebir minimalize edilmişti, bu vasıtayla sayın Kültür Müdürü'müze de teşekkür ediyorum.
Olaya kendimden de bir şeyler katmak ayrıca beni çok daha mutlu etti.
Sinop ilinin en güzel hava çekimleri manzaraları tabi ki bizim kameralarımızın eseri idi ve Sinop Valiliği Kültür Müdürlüğü standından bunları ziyaretçilerin izlemesi de beni cidden mutlu etti.
Güzel bir etkinlikti süper bir haz aldım, tüm emeği geçen herkesi kutluyorum.
Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcımız, değerli dostum Mehmet Ersoy'un verdiği Terör ile alakalı konferans kafamdaki birçok soru işaretini de giderdi.
Organizesini 5 yıldızlı bir otelde gerçekleştiren gönül dostlarının bir araya gelmesinde büyük katkısı olan ve Sinop iş adamımız, Ramazan Ulu Bey'e ayrıca çok teşekkür ediyorum, olmazsa olmazdı ve güzel bir sunumdu.
Ayrıca bu program için bizleri de yanlarında görmek isteyen Sinop'lu gazeteci arkadaşımız Adil Yıldız beye sonsuz teşekkürler.
Hani bir taşla iki kuş derler ya bu sefer öyle oldu, bir taşla neredeyse biz bir kuş sürüsü vurduk sayılır çünkü; Önder İmam Hatipliler Derneği'nin Genel Merkezi'nin düzenlediği ve Genel Başkan Halit Bekiroğlu'nun açılışını yaptığı programda başkanı olduğum dernek için süper bir eğitim programı oldu ve Sinop'a dolu dolu geldim.
Kalın sağlıcakla...