yazi

 

Dün öğle saatlerinde Sinop Mertoğlu köyünde Sinop Valisi Sn. Erol Karaömeroğlunun’da katılımı ile açılışı gerçekleştirilecek bir sergi vardı.
Bize de Basın olarak davetiye verilmişti ve bizde Basın olarak katılım sağladık.

Aslında benim köyüm basın olarak olmasa da okuduğum okulda olması sebebi ile zaten de mutlaka katılmalıydım ve öylede oldu.

Sergi alanına ulaştığımda Sn. Vali çoktan varmış ve köylülerimle tanışmış çoktan kaynaşmışlardı bile Hem köyümü, hem  köylümü çok iyi tanıyorum hemde Valimizi çok iyi tanıyorum atandığı günden beri Sinop ve Sinoplu’nun gönlünde adeta taht kurdu.

Dün bir köylü vatandaş benimde okul arkadaşım şöyle bir söz etti ; “Bu Vali bize aynı merhum Recep  Yazıcıoğlu Valimizi anımsatıyor inşallah uzun zaman ilimizde kalır” dedi.
Demek ki dedim, bunu bir ben değil çoğu insan öyle düşünüyor dedim.
Dün küçücük bir köyün küçücük tüm köylerde adeta bakımsızlıktan Baykuş yuvasına dönen köy okulları Mertoğlu köyün’de onlarca yaşlı, genç insanımıza bir şeyler öğretmiş ve yüz yıldır süre gelen keten işlemesi türü bir çalışmayı da gözler önüne sermişti.
Gerek köyün yaşlısı, gerek muhtarı, gerekse okulda kursiyerler Valinin ayrılışından sonra ne kadar mutlu olduklarını anlattılar.

Hazır Valiyi köyümde yakalamışken köyüm hakkında bilgi vermek hangi sınıfta ne yaramazlıklar yaptığımı anlatmak ve şimdi o sınıflarda insan yerine mantar yetiştirildiğini ve bunu Sn. Valinin’de görmesini istedim.
Öte yandan Sinop’un ilklerinden olan ve mikro kredi ile başlayıp ünü nerede ise tüm Türkiye’yi saran Ümit çileklerinin’de Mertoğlu köyünde olduğunu Mertoğlu köyü göç veren değil bir göç alan köy olduğunu anlattım.
Valimiz sağ olsun beni kırmadı önce mantar sınıflarını inceledi.
Ardından çilek seraları ve sebze seralarını ziyaret etti. Bizzat kendisi seralarda çilek topladı ve tabi Valimizle birlikte değerli Eşi Filiz Karaömeroğlu, Emniyet müdürümüz Cahit Şahin ve eşi Zehra Şahin, Jandarma Komutanımız J. Kd. Alb. Hakan Başakçı, Milli eğitim müdürümüz Ercan Yıldız yanında birçok kurum müdürleri de takip etti.

Dün çok güzel verimli bir çalışma yanında güzelde bir atmosfer yakalandı bu günden sonrası dünden daha iyi olacağını düşündüm köyümün adına Sn. Valimize ben teşekkürlerimi ediyorum sağ olsun var olsun bu enerjisini asla kaybetmesin.